Microsoft i Google žele pobijediti Rak

Microsoft i Google otkrili su zdravstvenu djelatnost: koristeći korisničke podatke i umjetnu inteligenciju namjeravaju razviti personalizirane lijekove i jednog dana zauvijek pobijediti rak. Odgovor na pitanje je li to uistinu moguće potražio je Spiegel online.

Duboko u zgradi broj 99, u prostoriji ispunjenoj monitorima i bez ijednog prozora, Ivan Tarapov mapira tumore prostate u trodimenzionalnom obliku, pretražuje slike presjeka računalne tomografije kako bi za pacijenta isplanirao odgovarajuću terapiju radiovalovima.

U laboratoriju pored spomenutog, Desney Tan, stručnjak za medicinsku informatiku ‘skuplja’ komarce u elektroničkim zamkama, te ih proučava kako bi inovirao lijek protiv Zika ili sličnih virusa. Vjerojatno se pitate gdje su bijele kute, medicinske sestre ili liječnici?

Umjesto kreveta za pacijente, ovdje se nalaze gusto zbijeni redovi kompjuterskih servera i portreti Billa Gatesa. Zgrada broj 99 o kojoj je riječ ima četiri kata, široka je stotinu metara i jednako toliko duga, a nalazi se u blizini Seattlea. Radi se o Microsoftovom centru istraživanja.

Tisuće znanstvenika spomenutog koncerna, osim što se bave razvojem novih poslovnih modela, sve češće razvijaju i terapije protiv raka, istražuju matične stanice i inoviraju lijekove protiv mnogobrojnih bolesti. Hoće li upravo iz njihovih ruku proizaći konačna pobjeda protiv bolesti koje mijenjaju sliku današnjice?

NAJČITANIJI ČLANAK  SVAKA PTICA GOVORI O MJESECU VAŠEG ROĐENJA: Evo šta to govori o vama !!!!

VRLO VRUĆE SLIKE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*