Demografska katastrofa u Hrvatskoj, iselilo više od 20 000 djece!?

Dok se u prvi razred osnovne škole prošle godine upisalo 39.690, ove godine u predškolu upisano je 1275-ero djece manje, pa se pretpostavlja da će ih toliko manje upisati i prvi razred.

Iseljavanje, Irska, Njemačka, demografska reforma, samo su neki od pojmova koje svakodnevno slušamo zbog ogromnog broja mladih ljudi i obitelji koje su u zadnjih pet godina napustile Republiku Hrvatsku. Iako službene brojke onih koji su otišli trbuhom za kruhom ne postoje, otprilike 300 000 Hrvata je u zadnjih nekoliko godina napustilo državu, prenosi RTL.

KREĆE U AKCIJU Predsjedničine 4 mjere za demografski spas Međutim, postoji još jedna nevjerojatno poražavajuća brojka – 20 000 djece je u tom istom razdoblju zajedno s roditeljima napustilo svoju hrvatsku adresu.

Nakon pregledanih rezultata, demografi nisu optimistični. Dok se u prvi razred osnovne škole prošle godine upisalo 39.690, ove godine u predškolu upisano je 1275-ero djece manje, pa se pretpostavlja da će ih toliko manje upisati i prvi razred. “Prema podacima za ovu godinu prema broju upisanih u predškolu očekivani broj rođenih od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. trenutno je manji za 2.916 djece.

Taj broj će biti još veći jer i mnogi koji su prošlu jesen upisali predškolu u međuvremenu su odselili ili će do početka nastave u rujnu također odseliti”, naglašava demograf Nenad Pokos za RTL. Pokos naglašava i da manje djece u školama znači i manje posla za učitelje te strahuje za sve studente profesore hrvatskog, matematike, povijesti, geografije, biologije ili kemije koji će možda i sami jednog dana, zbog nedostatka posla, biti prisiljeni zamijeniti trenutačnu adresu onom irskom ili njemačkom.

 

NAJČITANIJI ČLANAK  TREBATE POSAO U SLOVAČKOJ.....Sve vise BiH gradjana odlazi na privremeni rad u Slovačkoj...STANJE U BIH ALARMANTNO !!!!

VRLO VRUĆE SLIKE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*