loading...

POZNATI biolog upozorio: Čovjećanstvo će propasti za nekoliko decenija – prijetnja veća od klimatskih promjena

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK I UCINITE DAN SRETNIJIM

02A10VE5 Woman holding globe BE 1

“Populaciona bomba” je knjiga koja je izazvala veliku pažnju, a objavljena je prije 50 godina. Mnogi je smatraju kontroverznom. Ova knjiga je potakla brojne debate o problemima s kojim se naša populacija susreće, a jedan od najvećih jeste prenaseljenost.

Autor knjige je biolog Pol Erlih, tvrdi da je prenaseljenost zaista veliki problem. Inače,  naša populacija se susreće sa raznim klimatskim problemima, a za većinu smo mi krivi. Pod tim mislimo na zagađenje jer njime najviše ugrožavamo svoju okolinu i štetimo sebi.

Erlih tvrdi da je veliki problem i prenaseljenost jer ona dovodi do velike potrošnje resursa. Svjedoci smo da su mnoge države na rubu egzistencije. Nemaju vode, hrane i žive u nezamislivim uslovima.

S druge strane imate bogataše koji samo sve više jačaju. Erlih navodi da je prevelik broj bogataša u svijetu jedna od najvećih prijetnji ljudskoj populaciji. Oni kontrolišu mnogo toga. Smatra da je potrebno bolje raspodijeliti resurse u svijetu.

NAJČITANIJI ČLANAK  Anonimni dobročinitelj iz BiH i ove godine platio struju za 15 porodica koje to nisu mogle same u BiH ga prozvali bosanski Robin Hood !!!

Najzgodnije radnice iz Kladionuca na Balkanu

Preuski šorcevi…. Manji čak 3 broja od dozvoljenog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*